Economie

Wallenius Wilhelmsen Logistics doopt de m/v Tirranna


Audio Reportage

Wallenius Wilhelmsen Logistics doopt de m/v Tirranna
Zeebrugge, donderdag 3/9/2009. Deze middag is het gloednieuwe autoschip de 'm/v Tirranna' gedoopt aan de Canadakaai in Zeebrugge. Dit mega-autoschip werd gebouwd door het Zuid-Koreaanse Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering in opdracht van de Noorse rederij Wilhelmsen Lines en heeft een capaciteit van maar liefst 8.000 wagens. Het schip meet 231 meter in de lengte en 32 m in de breedte en telt 13 dekken. Het vaartuig zal ingezet worden op de route Europa Ė OceaniŽ.

Zeebrugge belangrijkste autohaven

De grote man achtrer de Noorse rederrij, Wilhelm Wilhelmsen, was in hoogsteigen persoon naar Zeebrugge afgezakt om de ceremonie mee te maken. Zeebrugge is de voorbije 10 jaar immers het distributiehart geworden van de Europese autohandel. Het belang ervan kan ,niet meer worden onderschat en daarom was het ook gepast dat het Koreaans-Noorse schip in zeebrugge werd gedoot, zei Wilhelmsen.

10 jaar groei

Tien jaar geleden zette operator Wallenius Wilhelmsen Logistics voet aan wal in Zeebrugge. De operator is in de kusthaven actief op een terminal van 47 hectare aan de Canadakaai in de achterhaven. Sinds de opstart heeft WWL haar aanbod van diensten aanzienlijk uitgebreid. WWL specialiseert zich in de verscheping en behandeling van nieuwe wagens, projectlading en high&heavy rollende vracht, zoals landbouw- en graafmachines. Eerder dit jaar opende WWL in Zeebrugge nog een nagelnieuw VPC of Vehicle Processing Centre, waar de auto's worden aangepast alvorens ze geleverd worden aan de klant. Zo behoren centrale kwaliteitsinspecties, opmaak van speciale series, herstellen van lakschade en wassen tot de behandelingsactiviteiten.

Hart

WWL is jaarlijks goed voor 400 aanlopen van en naar Zeebrugge waarbij 300.000 voertuigen worden verscheept. De moderne en veelzijdige autoschepen van WWL varen op regelmatige basis van Zeebrugge naar Noord-Amerika, Zuid-Afrika en OceaniŽ. Wagens worden ingevoerd vanuit Noord-Amerika, Zuidoost-AziŽ en het Verre Oosten. Er worden vandaag ook wagens ingevoerd uit snel groeiende economieŽn zoals China en India.

WWL bouwt Zeebrugge uit als hťt Europees distributieplatform. Zeebrugge vormt immers het hart van intra-Europese roll-on/roll-off-diensten en snelle verbindingen via weg en spoor naar de belangrijke Europese markten, zegt Wilhelmsen.

Fier

Het havenbestuur is uiteraard fier, dat deze belangrijke doopplechtigheid plaatsvond in Zeebrugge: een bewijs van de rol die de haven speelt als leider in de autosector, zegt Joachim Coens, de voorzitter van het havenbestuur. Ook Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) was op de plechtigheid aanwezig.
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag