Economie

Zwaar vervoer wordt meer in de gaten gehouden


Audio Reportage

Zwaar vervoer wordt meer in de gaten gehouden
Brugge, woensdag 2/9/2009. Dezer dagen voert de lokale politie van Brugge regelmatig uitgebreide controleacties gericht op het zwaar vervoer. Bij de acties wordt het gewicht van vrachtauto's gecontroleerd en wordt nagegaan of de rij- en rusttijden worden gerespecteerd.

Ernstige ongevallen vermijden

Een ongeval met een vrachtwagen heeft immers meestal ernstige gevolgen. In 2007 waren er in West-Vlaanderen alleen al 337 ongevallen met vrachtwagens. Daarbij kwamen 21 mensen om en werden er 67 zwaargewond. Daarbij liggen vaak onvoldoende afstand houden, verzwakte aandacht, vermoeidheid, ladingverlies of de combinatie snelheid-overbelading aan de basis.

Overgewicht

Er wordt ook streng gecontroleerd op overgewicht. Het heft geen zin dat wij miljoenen uitgeven aan het herstellen van wegen, als er massaal gereden wordt met overbeladen voertuigen die die wegen dan onmiddellijk weer stuk rijden, zegt burgemeester Patrick Moenaert.

Overigens hebben de meeste chauffeurs wel begrip voor de acties. Een Nederlandse chauffeur gaf echter onmiddellijk toe dat ook hij af en toe de rij- en rusttijden moet overtreden, op eis van de werkgever...

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    Patrick Moenaert    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag