Economie

Nieuw praktijkopleidingscentrum voor havenarbeiders in gebruik


Audio Reportage

Nieuw praktijkopleidingscentrum voor havenarbeiders in gebruik
Zeebrugge, dinsdag 1/9/2009. Het Compensatiefonds voor bestaanszekerheid voor de haven van Zeebrugge Brugge heeft deze morgen een nieuw opleidingsterrein van 5000 m ingehuldigd, voor het organiseren van praktijkopleidingen voor havenarbeiders. Op het terrein, gelegen langs de Kiwiweg, zullen praktijkopleidingen gegeven worden voor autobehandeling, tugmaster-, reachstacker-, heftruckchauffeur en lashing. Het terrein kwam tot stand met 40% steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Tot nu toe werden de praktijkopleidingen georganiseerd op de terreinen van en met materieel en machines van de diverse havenbedrijven, maar dat is gezien de werkdruk in de haven niet altijd haalbaar, zegt Christine de Smedt. Met de uitbouw van dit opleidingsterrein is het de bedoeling om de cursisten de praktische basisopleiding te geven op dit opleidingsterrein om een oplossing te hebben voor de problemen inzake beschikbaarheid van machines en materieel.

Het project door Europa gesponsorde van de inrichting van een terrein loopt nog tot november volgend jaar. In die tijd kunnen nog meer machines worden aangekocht, om in overleg met de havenbedrijven goed afgestemde opleidingen te kunnen verschaffen.
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag