Nieuws uit de Brugse regio

Nachtwinkel twee weken dicht na nachtelijke alcoholverkoop

Nachtwinkel twee weken dicht na nachtelijke alcoholverkoop
Brugge, vrijdag 28/8/2009. Het Brugse schepencollege heeft beslist om de nachtwinkel Dipu's Nightshop uit de Philipstockstraat voor twee weken te sluiten, omwille van overtredingen van de Politieverordening over nachtelijke alcoholverkoop. Het is de eerste keer dat de regeling leidt tot een sluiting.

Sinds 1 mei 2008 is er in Brugge een verbod van kracht op de verkoop van alcoholische dranken in verkooppunten andere dan horecazaken van 23.00 tot 8.00 uur tijdens de periode mei-september. De Lokale Politie ziet toe op de naleving van deze verordening. Een aantal handelszaken dat tijdens de zomermaanden een inbreuk pleegde op het verkoopsverbod, ontving een formele waarschuwing van het stadsbestuur. Hierbij werd benadrukt dat verdere inbreuken gesanctioneerd kunnen worden met een administratieve sluiting van een week tot een maand.

En handelszaak nam het, ook na meerdere waarschuwingen, niet zo nauw met de regelgeving en bleef flagrant overtredingen begaan. Het College van Burgemeester en Schepenen heeft uiteindelijk besloten om, conform de sanctiemaatregelen uit de verordening, aan de betrokken handelszaak een administratieve sluiting van 14 dagen op te leggen. De opgelegde sluitingsperiode loopt van 31 augustus tot 14 september. De betrokken handelszaak is Dipu's Nightshop, Philipstockstraat 37, 8000 Brugge.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Horeca    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag