Economie

97 appartementen Vivendo tegen de vlakte in Sint-Michiels


Audio Reportage

97 appartementen Vivendo tegen de vlakte in Sint-Michiels
Brugge, donderdag 27/8/2009. Het appartementsgebouw De Leeuwerik in Sint-Michiels gaat over drie jaar tegen de vlakte. Wat er precies mee zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar het gebouw met 97 appartementen, dat inmiddels ruim 40 jaar oud is, vertoont heel wat tekenen van betonrot en is een ware energieslokop, gebouwd in een tijd waarin energie bijlange niet zo duur was als vandaag. Bovendien is de huidige liftinstallatie niet meer aanpasbaar aan nieuwe wettelijke regels en zou er zwaar ge´nvesteerd moeten worden in een nieuwe verwarmingsinstallatie en een modern ventilatiesysteem.

Het is nog niet duidelijk of gekozen zal worden voor een verregaande renovatie, dan wel een volledige nieuwbouw. Wel zijn de bewoners de voorbije dagen ge´nformeerd dat ze over drie jaar tijdelijk elders zullen worden ondergebracht voor de grootschalige werken.

Niet in de kou

Dirk De Fauw benadrukt daarbij dat voor alle bewoners tijdens de werken voor een oplossing zal worden gevonden: 'Vivendo beschikt over meer dan 2.800 huurwoningen en er zijn dan ook heel wat oplossingen mogelijk zodat niemand in de kou zal komen te staan.'

(FN-Meegedeeld-Vivendo)

Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    Dirk De Fauw    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag