Economie

Vlaanderen betaalt een kwart van nieuw bezoekerscentrum het Zwin


Audio Reportage


Knokke-Heist, dinsdag 25/8/2009. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois heeft 1,4 miljoen euro vrijgemaakt om zes nieuwe toeristische projecten aan de kust te steunen in het kader van het Kustactieplan van de Vlaamse overheid. Het leeuwenaandeel van de centen gaan naar de bouw van een nieuw bezoekerscentrum in het Zwin.

'Om op te boksen tegen de groeiende internationale concurrentie moet de kwaliteit van het toeristisch aanbod aan de kust permanent blijven verbeteren', zegt toerismeminister Bourgeois. 'We moeten blijven streven naar innovatieve en creatieve toeristische projecten die de Vlaamse kust op de kaart zetten als een attractieve vakantiebestemming voor jong en oud, het hele jaar lang. Enkel zo kunnen we zorgen voor een bloeiende toeristische sector aan de kust, die zorgt voor welvaart en jobs in eigen streek.'

Met een nieuw bezoekerscentrum wil het Provinciaal Natuurpark Zwin zijn onthaalfunctie versterken. Het centrum wordt de grote toegangspoort voor bezoekers van het Zwin en een tegelijk smaakmaker voor toeristen aan de Vlaamse kust. Het nieuwe bezoekerscentrum maakt deel uit van een groter project, met o.m. ook de bouw van een jeugdverblijfcentrum, de herinrichting van het Vogelpark en de inrichting van uitkijkplaatsen omheen de Zwinvlakte. Het project kost bijna 3.7 miljoen euro waarvan het kustactieplan 800.000 euro zal betalen.

(FN-Meegedeeld-GB)

Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag