Sportnieuws uit de regio

Vargas: Koster versterkt de groepsgeest wat de titel kan opleveren


Audio Reportage

Vargas: Koster versterkt de groepsgeest wat de titel kan opleveren
Brugge, dinsdag 18/8/2009. Ronald Vargas, de 22-jarige Venezolaanse middenvelder van Club Brugge is van oordeel dat de komst van Adrie Koster een grote invloed heeft gehad op het versterken van de groepsgeest binnen de Club. Hoewel er 'subgroepjes' binnen het team bestaan, zoals ondermeer de Latijns-Amerikaanse spelers die omwille van de taal nauwer samen hangen, is het geheel dit jaar duidelijk meer één en bestaat er zelfs een familiale sfeer, zegt Vargas, die daar in zijn interview met de Stadsomroep meteen onomwonden aan vast hangt, dat die nieuwe teamspirit Club dit jaar de titel kan opleveren.

Goed begin

Ik denk dat we de eerste twee matchen goed begonnen zijn, en dan een verloren match, omwille van die "dingen van de match", maar nu zijn we weer op goede weg om gemotiveerd, met dezelfde motivatie en instelling van de eerste twee competitiematchen, in Polen aan te treden.

Koster

De werkwijze van Koster bevalt mij zeer. Let op: Matthijsen beviel mij ook maar Koster pakt het beter aan, zowel tactisch als technisch. Ik heb alvast meer vertrouwen in onze nieuwe coach. ... En de groepssfeer is daarbij zeer belangrijk. Het zich als in familie voelen is zeer belangrijk en daar heeft onze nieuwe trainer veel mee te maken.

Latino sfeer

Vargas is ook zeer tevreden met nog een Latino meer in de Club: als Braziliaan spreekt Cleber dan wel Portugees maar dat begrijpen we wel en hij spreekt wat Spaans, en wij leren wat Portugees. Dat draagt ook bij tot het familiegevoel natuurlijk. En dat familiegevoel en die betere communicatie helpt ook op het veld.

Kampioenstitel

Een pronostiek waar we uitkomen aan het eind van het seizoen: kampioen uiteraard. Dat is wat we nodig hebben en we hebben het team én de mentaliteit die daarvoor nodig is. We zullen die beker in de hoogte tillen.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FCB)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag