Nieuws uit de Brugse regio

Brugs fietsroutenetwerk heeft 6 extra routes


Audio Reportage

Brugs fietsroutenetwerk heeft 6 extra routes
Brugge, maandag 17/8/2009. Burgemeester Patrick Moenaert heeft deze middag, samen met het halve schepencollege en andere genodigden, tussen het Jan-Breydelstadion en De Bond één van 6 nieuwe fietsroutes die onze stad rijk is ingereden. Naast de route tussen het stadion en de Boeveriepoort zijn ook verbindingen gerealiseerd op de assen Sint-Pietersplas/Zeveneken – Ruddershove/Krakelebrug; Bloedput-Krakelebrug; Centrum - Assebroekse Meersen; Centrum – Beernem en Bloedput - Koude Keuken.

Over heel Brugge wordt een fietsroutenetwerk gerealiseerd om snel en veilig van de randgemeenten naar de binnenstad te kunnen fietsen en van gemeente naar gemeente. Het is de bedoeling om tegen 2010 te beschikken over een volledig afgewerkt fietsroutenetwerk op Brugs grondgebied, zegt burgemeester Patrick Moenaert, die er op wijst dat de stad jaarlijks ongeveer 1.500.000 euro (inclsief subsidies) investeert in de aanleg van fietspaden.

Folders van de afgewerkte fietsroutes, met daarin een aantal bezienswaardigheden langs elke route, zijn verkrijgbaar in de Mobiliteitswinkel in het Administratief Centrum `t Brugse Vrije op de Burg.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Assebroek    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag