Sportnieuws uit de regio

30 augustus wordt de Dag van de Brugse Sportclubs


Audio Reportage

30 augustus wordt de Dag van de Brugse Sportclubs
Brugge, dinsdag 18/8/2009. Op zondag 30 augustus organiseren de sportdienst Brugge en sportambassadeur Rudy Vannieuwenhuyse voor het eerst de "dag van de Brugse sportclubs". De voorbije maanden schreven een zestigtal erkende Brugse sportclubs zich voor deze dag in. Aan hun infostand kunnen de participerende sportclubs hun sporttak en clubwerking gratis aan de ge´nteresseerden uitleggen. De mooie locatie van het Brugse Zand en de Beurshallen nodigt ook uit om te sporten; daarom zullen er enkele sportclubs zijn die de toeschouwers verwennen met spectaculaire shows en oogstrelende demonstraties van hun sporttak.

De organisatie van deze dag komt immers hun ledenwerving en vooral de sport in Brugge ten goede. Daarnaast zal er ook een mogelijkheid zijn voor initiaties; ervaren en professionele begeleiders helpen je graag om hun sporttak uit te proberen.

'Voor de ge´nteresseerden is er op het Zand ook een interactieve tentoonstelling over bewegen, gezonde voeding en wat je nu precies kan doen om op een gezonde manier door het leven te gaan. Deze tentoonstelling van Partena Gezond zet je niet enkel aan het denken maar ook aan het bewegen,' stelt sportschepen Lambrecht.

Tussen 13u en 18u kun je gratis en zonder inschrijving aan de "beweegmobiel" deelnemen. "Tijdens de tentoonstelling word je geconfronteerd met de risico's van een ongezonde levensstijl en hoe dit kan leiden tot cardio-vasculaire aandoeningen. Aan de hand van heldere, eenvoudige informatie en leuke testen (zoals sneltikken, handknijpkracht, ů) word je bewust van je eigen situatie en gemotiveerd om beter voor je lichaam te zorgen. Zo leer je onder andere de link kennen tussen beweging, voeding en overtollige kilo's of hoeveel jouw hartslag en longinhoud bedragen. Ik nodig de Bruggelingen graag uit om eens langs deze interessante en interactieve tentoonstelling te passeren," vult Annick Lambrecht aan.

"Het mag duidelijk zijn dat wij gaan voor een sfeervolle, interactieve en gezellige sportbeurs waarbij zowel jong als oud zich aangesproken zullen voelen. Brugge telt een massa sportclubs en met deze dag geven we hen maar al te graag een kans zich persoonlijk aan het brede publiek voor te stellen," zegt sportambassadeur Rudy Vannieuwenhuyse. Nu rest ons uiteraard op mooi weer te hopen, maar bij aanhoudende regen kunnen we ook in de Beurshalle terecht."

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag