Sportnieuws uit de regio

Brugse atletiek heeft weer een toekomst


Audio Reportage

Brugse atletiek heeft weer een toekomst
Brugge, zondag 16/8/2009. Met ruim 3000 aanwezigen op het atletiekterrein van Olympic Brugge in het Bloso-domein "Julien Saelens" in Assebroek werd zaterdag aangetoond dat de Brugse atletiek een mooie toekomst tegemoet gaat. De 75 jarige vereniging, die enkele jaren geleden met een restant van 150 leden door velen ten dode was opgeschreven, is met een 400-tal leden springlevend en kon het officiële Vlaams Kampioenschap voor Cadetten en Scholieren in Brugge halen en vlekkeloos organiseren. OB is terug, en niet alleen op het organisatorische vlak: ook sportief wist de thuisploeg een ruim aantal prestaties neerzetten die de Brugse atletiek op de Vlaamse kaart kregen:

Sportieve toekomst

Een vermoeide maar tevreden organisator Frank Verhelst, de voorzitter van Olympic Brugge, was uitermate tevreden over zijn medewerkers en vooral ook over de sportieve prestaties van OB. Vooral voor Leander Tommelein en Sarah Rutjens ziet hij mits goede verdere begeleiding en inzet zelfs een internationale carrière weggelegd.

Leander Tommelein werd eerste in de 300 meter horden in 41.84 en derde in de 100 meter horden met 14.6. Op de 100 meter bij de vrouwen loste Sarah Rutjens met een tijd 12.16 en een tweede plek de verwachtingen in. Ook in de 200 meter werd ze tweede in 25.13. Ook Stein Vandaele liep zeer verdienstelijk tweede op de 2000 meter steeple in 6:25.2 (foto).

(FN-Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag