Sportnieuws uit de regio

DaniŽl Chavez wil vaste waarde worden in A-Kern Club


Audio Reportage

DaniŽl Chavez wil vaste waarde worden in A-Kern Club
Brugge, dinsdag 11/8/2009. De Peruaanse aanvaller DaniŽl Chavez, die sinds februari 2006 actief is bij Club, wil nu echt een vaste waarde worden in A-Kern van Club Brugge, of tegen volgend seizoen naar een andere Europese club trekken. Dat zegt Chavez in een interview met de Stadsomroep.

Chavez had het aanvankelijk eerder moeilijk, zelfs bij het reservenelftal van Club en de eerste maanden miste hij zijn familie nogal en ook de Europese fysieke manier van voetballen lag hem minder. Een aantal blessures speelden hem toen parten.

A-Kern of Europese transfer

Maar de evolutie sindsdien is volgens Chavez duidelijk en hij durft nu openlijk te dromen van een vaste stek in de A-kern en een mogelijke verlenging van zijn contract, dat eind dit seizoen afloopt. Zoniet wil hij "in een andere Europese ploeg spelen, waar hij meer aan de bak kan komen. Terug naar Peru is, vooral om economische redenen, pas voor veel later, na een Europese carriŤre," stelt hij duidelijk, ondanks zijn wat verlegen aard.

Niet thuis

Ook de integratie in Brugge is nu heel wat beter, alhoewel hij nog steeds nauwelijks Nederlands spreekt en hij zich hier niet echt thuis voelt. Maar het feit dat hij nu samen met zijn vriendin Ingrid en hun dochtertje Siara woont, maakt het leven hier heel wat gemakkelijker.

Fysiek en discipline

Het Europese voetbal is veel fysieker en het ritme ligt ook veel hoger dan hij in Peru gewoon was. Wat hem niet tegenvalt is de discipline: "dat hoort nu eenmaal bij topvoetbal. Dat El Conor (nvdr: Andrťs Mendoza) daar niet aan kon wennen is zijn zaak. Ik heb er geen moeite mee."

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FCB)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag