Cultuur en evenementen

MAfestival op woensdag: orgel, viool, contratenor en luit


Audio Reportage

MAfestival op woensdag: orgel, viool, contratenor en luit
Brugge, woensdag 5/8/2009. Het koor van de Sint-Gilliskerk deed woensdagochtend dienst als podium voor 2 muzikale grootheden: Lorenzo Ghielmi op orgel en klavecimbel en Dmitri Sinkovsky op viool.

Ghielmi heeft zijn sporen reeds verdient en heeft ze ten volle verzilverd aan het orgel met werk van Brunckhorst, Buxtehude en Bach.

Sinkovsky bleek nog maar eens de juiste keuze van de jury geweest te zijn toen ze vorig jaar aan Sinkovsky de hoofdprijs gaven. Het doet deugd dat vroegere winnaars schitteren met hun uitvoeringen.

Liedrecital in de Stadsschouwburg

Niettegenstaande de verwachtingen voor het concert in de stadsschouwburg met de Amerikaanse contratenor Lawrence Zazzo en Sizuku Noiri op luit gespannen waren, bleek het uiteindelijk niet wat we er van verwacht hadden. Lag het nu aan de temperatuur en de heel droge lucht in de zaal, aan de zanger of aan de luitspeelster? Misschien was het wel een combinatie van de drie, maar het concert heeft niet de verwachte emoties losgeweekt, niettegenstaande de mooie stem van Zazzo. Het bisnummer van John Dowland kon nog het meest bekoren.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag