Nieuws uit de Brugse regio

Russische studenten denken in Brugge na over Russisch-Europese relaties


Audio Reportage

Russische studenten denken in Brugge na over Russisch-Europese relaties
Brugge, dinsdag 4/8/2009. Onder de noemer 'Baltic Practice' loopt deze dagen een ongewone conferentie in de jeugdherberg aan de Herdersbrug in Dudzele. Enkele tientallen Russische studenten van de Hogeschool voor Economie in Moskou zijn er onder leiding van professor Nina Belyaeva bijeen, om samen met Belgische en andere Europese profs na te gaan hoe Rusland en de Europese Unie toenadering kunnen vinden en hoe Russische burgers en bedrijven daartoe kunnen bijdragen. De Hogeschool voor Economie geldt als de meest liberale school in Rusland.

Brugge werd door de studenten gekozen als locatie voor de studieweek, omdat het de mooiste stad is in België, het politieke hart van Europa.

Een nieuw samenwerkingsverdrag tussen de Europese Unie en Rusland is niet enkel een economisch gegeven, stelden de delegatieleden bij het begin van de conferentie, maar vooral ook één van verschillen in normen en waarden. En daar zal de komende dagen met tal van gastsprekers over worden nagedacht. Ook de kijk op het ondernemerschap in Rusland en België zal worden vergeleken.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag