Sportnieuws uit de regio

Brugse rolstoelatleten gehuldigd in stadhuis


Audio Reportage

Brugse rolstoelatleten gehuldigd in stadhuis
Brugge, maandag 3/8/2009. De Brugse rolstoelatleet Michael De Ruytere en "zijn" rolstoelhockeyploeg Gidos H1, van het Dominic Savio Instituut, die enkele maanden geleden kampioen werden in de Nederlandse Hoofdklasse rolstolhockey, zijn vanavond in het Brugse stadhuis officieel gehuldigd door sportschepen Annick Lambrecht. 6 atleten kregen de stadsmedaille: naast Michael De Ruytere kregen ook Dimitri Van Slembrouck, Steven D`Hert, Kevin Vanantwerpen, en Thomas Bollaert een medaille, die in het verleden ondermeer ook aan de spelers van Club of Cercle werd toegekend bij een kampioenstitel of een beker.

Zoeken naar erkenning

Michael De Ruytere was zichtbaar tevreden met zijn ontvangst in de Gotische Zaal en de Brugse Zot achteraf: in BelgiŽ staat rolstoelhockey nog maar in de kinderschoenen en daarom is het des te opvallender, dat het team het in de zwaar bevochten Nederlandse competitie zo goed doet. "In BelgiŽ zijn er maar twee teams, ondermeer omdat de speciale rolstoelen veel geld kosten. In Nederland is de sport echt populair aan het worden en zijn er verschillende reeksen."

Uitdaging

Voor MichaŽl en zijn team betekent de titel in de hoofdklasse promotie naar de hoogste klasse in Nederland, de zogeheten superleague, wat betekent dat er nog professioneler zal moeten gewerkt worden: "twee trainingen per week wordt nu waarschijnlijk het minimum om behoud te garanderen en misschien nog een beetje meer, maar we gaan er voor."

(FN-Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag