Economie

Gebruik van konijnen als uithangbord voor Gamma verwerpelijk


Audio Reportage

Gebruik van konijnen als uithangbord voor Gamma verwerpelijk
Brugge, maandag 3/8/2009. Het gebruik van levende konijnen door de Brugse Gamma vestiging aan de Baron Ruzettelaan, die in de hitte en het volle zonlicht konijnen op de parking voor de winkel plaatsen, als uithangbord om de verkoop van konijnenhokken te stimuleren, is gewoonweg verwerpelijk. Dat vinden een aantal buren van de winkel, die hierin ondermeer bijgestaan worden door Michel Vandenbosch van GAIA. Ook hij is niet er immers niet van te spreken, dat Gamma via kinderhartjes die kloppen voor lieve konijntjes, hun waren aan de man brengt.

Grijze zone in de wet

Wettelijk is de verkoop van konijnen geregeld, maar gezien hier de konijnen eigenlijk als aantrekkingspool voor kinderen dienen en om de latere verkoop van konijnenhokken te stimuleren, is deze wet niet van toepassing. Volgens Vandenbosch kan enkel de algemene dierwelzijnswet worden gebruikt om de praktijk aan banden te leggen, omdat de dieren op ongeschikte wijze worden gehouden. Er is volgens hem sprake van misbruik van een grijze zone in de wet.

Volgens Eric Van Tilburgh van de Dienst Dierenwelzijn van FOD Volksgezondheid mag de doe-het-zelf winkel alvast een controle van zijn diensten verwachten, maar zelfs dan is het mogelijk dat de werkwijze gewoon kan blijven doorgaan, omdat de wet die het gebruik van dieren als publicitair voorwerp regelt, onvoldoende mogelijkheden biedt om er iets tegen te doen.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag