Economie

Opnieuw zwarte vlaggen aan Brugse winkelpanden?


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 1/8/2009. De Brugse schepen voor Lokale Economie, Hilde Decleer (CD&V), die 7 maanden geleden in een geplande stoelendans in het stadhuis haar vroeger mandaat weer opnam, nadat partijgenoot Boudewijn Laloo de economie ter harte had genomen, ligt onder vuur bij een niet onbelangrijk deel van de Brugse ondernemers. Aanleiding is haar aanpak om stedelijk publiciteitsbudgetten voor de lokale handelszaken opnieuw bijna volledig uit te geven via nationale media, nadat vorig jaar de aanpak met meer lokale media succesvoller zou zijn geweest. In een open brief van zelfstandige ondernemer Bob Verbeke wordt de mogelijkheid geopperd van zwarte vlaggen aan Brugse winkelpanden uit protest...

Terug naar af

Heel wat ondernemers van vooral kleinere handelszaken, die niet gelegen zijn in de 2 belangrijkste winkelassen van Brugge, zijn ongelukkig met die verschuiving en de open brief van Bob Verbeke komt dan ook absoluut niet als een verrassing: de schepen kiest volgens Verbeke, en met hem volgens velen, resoluut de kant van de grote winkelketens in de 2 centrumstraten en laat de rest het liefst stikken.

Rechtstreekse aanleiding van de open brief is de beslissing om het stedelijk publiciteitsbudget weer volledig te besteden aan reclame op radio of in dagbladen op nationaal niveau heeft, wat geen enkel nut zou hebben voor kleinere winkels in de straten die buiten het winkelcentrum vallen. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, kon schepen Laloo na onderhandeling nochtans een voor alle zaken in Brugge bevredigende oplossing uitwerken, waarbij het winkelcentrum een derde van het budget kreeg, de rest van de binnenstad kreeg een derde én de randgemeenten kregen een derde. Waarom de klok terug wordt gedraaid en waarom het inmiddels gekoesterde gezamelijke overleg tussen alle ondernemers en de stad werd vervangen door afzonderlijke vergaderingen in achterkamertjes van het stadhuis stuit op onbegrip.

Zwarte Vlaggen

Verbeke roept de handelaren op tot actie en wijst erop dat Brugge in het verleden nog getooid geweest met zwarte vlaggen… Een gemeentebestuur wordt verkozen om alle burgers van die stad of gemeente ten dienste te staan. Zij worden niet verondersteld te focussen op enkele straten in hun stad.

(FN-Meegedeeld-BV)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    Boudewijn Laloo    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag