Nieuws uit de Brugse regio

Brugse jongeren minder geneigd om naar het buitenland te trekken


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 31/7/2009. Volgens AFS, de Vlaams organisatie die Interculturele Programma's opzet voor jongeren, zijn jongeren uit de regio Brugge in verhouding met de rest van Vlaanderen minder geneigd om de stap naar het buitenland zetten in internationale uitwisselingsprogramma's zoals AFS. Een echte verklaring kan Dirk Vandervelden van AFS daar niet voor geven: "misschien zijn Brugse jongeren gewoon wat honkvaster."

Gemiste kans?

"Voor de jongeren is dat toch wel een gemiste kans want een langere tijd in het buitenland verblijven maakt je veel zelfstandiger en assertiever, je leert een andere cultuur van dichtbij kennen en leert een nieuwe taal spreken," zegt Vandervelden. "Daarnaast bouw je ook nog een internationaal netwerk aan vrienden van over heel de wereld op. Dit is allemaal extra bagage die je in je verdere leven goed van pas kan komen."

In de rest van Vlaanderen gaan wel steeds meer jongeren naar het buitenland, zelfs tijdens de huidige economische terugval. "Wij stellen vast dat steeds meer jongeren naar het buitenland willen vertrekken. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar stegen de aanvragen met meer dan 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook het aantal vroeginschrijvingen is aanzienlijk gestegen. Vooral Latijns Amerika, met BraziliŽ en ArgentiniŽ als koplopers van de gastlanden, is bijzonder populair."

(FN-Meegedeeld-AFS)
Meer op www.afsvlaanderen.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag