Nieuws uit de Brugse regio

Brugge verbiedt Belgische vlag op 21 juli-viering


Audio Reportage

Brugge verbiedt Belgische vlag op 21 juli-viering
Brugge, maandag 20/7/2009. In een ongetwijfeld wereldwijd unicum heeft het Brugse stadsbestuur beslist het meebrengen en zwaaien met de Belgische vlag op de officiŽle 21 juli-viering op de Markt in Brugge te verbieden. De Belgische Alliantie, en een aantal andere vaderlandslievende verenigingen werden aangeschreven door de Brugse politie, om te wijzen op het feit dat 'geen enkele vlag wordt toegelaten tot dit zangfeest op de Markt van Brugge'.

Veiligheid??

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het 'Comitť voor Initiatief' op 21 juli op de Markt een zangfeest onder de gesponsorde noemer 'Brugge Tripeldagen'. De traditie wil dat er elk jaar een aantal burgers met hun Belgische vlaggen de feestvreugde willen vergroten, maar volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) "werd in samenspraak met de politie" uit veiligheidsoverwegingen besloten dat te verbieden, "omdat in een mensenmassa het zwaaien met vlaggen kan leiden tot verwondingen."

Ruben Cottenjť van de Belgische Alliantie is met verstomming geslagen: "Probeer dit maar eens in Frankrijk op 14 juli, of in Nederland. En daar is zeker een nog veel grotere mensenmassa op de been... Overigens: bij de start van de Ronde Van Vlaanderen, wanneer er nog veel meer volk op de Markt van Brugge is, mogen Vlaamse vlaggen wel. Hier is duidelijk sprake van 2 maten en 2 gewichten."

(FN-Meegedeeld-BA)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag