Nieuws uit de Brugse regio

Maken toeristen Brugge extra onveilig voor Mexicaanse griep?

Maken toeristen Brugge extra onveilig voor Mexicaanse griep?
Brugge, woensdag 15/7/2009. Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD) is bezorgd over de Brugse paraatheid voor de Mexicaanse griep. Hij heeft burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) zelfs aangeschreven, nu bekend is geworden dat een chauffeur van De Lijn en een politicus besmet zijn met de Mexicaanse Griep. "Brugge is met zijn meer dan 3 miljoen toeristen op jaarbasis een stad met extra risico en ook de haven van Zeebrugge brengt extra risico met zich mee," stelt De Plancke.

Toeristen

Dagelijks komen heel wat Bruggelingen en stadsmedewerkers van infokantoren, musea, politie en stadswachten in aanraking met toeristen die mogelijk besmet zijn, en daarom had De Plancke vernomen welke maatregelen de stad genomen heeft om deze mensen extra te beschermen.

Hij vraagt zich ook af of risicogroepen zoals horecamedewerkers, taxichauffeurs, chauffeurs van de lijn etc.. extra op de hoogte gebracht van waar men moet op letten, of hoe men moet reageren bij mogelijke besmetting. De Plancke vraagt dan ook om een speciaal stedelijk meldpunt waar ongeruste burgers terecht kunnen met vragen

(FN-Meegedeeld-JMDP)
Meer over Politiek    CD&V    Open VLD    Patrick Moenaert    Horeca    Zeebrugge    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag