Economie

Gebruik interims na collectief ontslag bij CdMZ was wettelijk OK


Audio Reportage

Gebruik interims na collectief ontslag bij CdMZ was wettelijk OK
Zeebrugge, maandag 13/7/2009. In een uitspraak na na een klacht van ACV-Metaal, stelt de sociale inspectie geen inbreuken vastbij CdMZ, een onderdeel van de Cobelfret Groep, waar uitzendkrachten aan het werk gingen ter vervanging van vast personeel, onmiddellijk na het collectief ontslag.

Klacht

ACV-Metaal diende klacht in omdat na een collectief ontslag er door de werkgever aan de vakbonden altijd toestemming moet gevraagd worden om uitzendarbeid te gebruiken om ontslagen werknemers te vervangen. Dit zou echter ook niet logisch zijn gezien bij een collectief ontslag normaal ook de activiteiten van de ontslagen werknemers per definitie wegvallen.

Uitzondering

De wetgeving voorziet echter een uitzondering, met name na een ontslag mits betaling van een wettelijke verbrekingsvergoeding, waarbij de opzegtermijn dus niet moet gepresteerd worden. Daar kan vervanging wl met uitzendkrachten, maar wel beperkt tot 3 maanden. Daarna moet er wel weer toestemming zijn van de vakbonden.

Zonderlingen regel?

Luc Logghe, secretaris ACV-Metaal vindt "deze kronkel in de wetgeving toch zeer zonderling, omdat die voor werkgever de deur open zet om contracten te verbreken en die te vervangen door uitzendarbeid. Wij respecteren uiteraard wel de vigerende wetgeving en we geven toe dat CdMZ niet onwettelijk handelde, maar dat betekent niet dat deze regels in de toekomst deel moeten uit maken van nieuwe onderhandelingen..."
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Tewerkstelling    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag