Economie

Plannen verbinding Kortrijk-Rijsel goed voor Brugge


Audio Reportage

Plannen verbinding Kortrijk-Rijsel goed voor Brugge
Brugge, donderdag 9/7/2009. Er wordt eindelijk serieus werk gemaakt van een betere treinverbinding Kortrijk-Rijsel, die belooft ook bijzonder goed nieuws te zijn voor Brugge. Afgelopen maandag 6 juli vond in Rijsel een ontmoeting plaats tussen Stefaan De Clerck, voorzitter van Eurometropool, Martine Aubry, voorzitter van de Communauté Urbaine de Lille, Marc Descheemaecker van de NMBS en zijn Franse collega Guillaume Pepy. Alle partijen gingen er het engagement aan, om in 2010 de spoorwegdienstverlening op de grenstrajecten Kortrijk-Rijsel en Doornik-Rijsel op te waarderen.

Haalbare tarieven en uurregelingen

Vanaf januari zouden er lagere tarieven komen, vergelijkbaar met binnenlandse tarieven. Ook de reistijd moet korter worden door stops in een aantal kleine Franse stations te schrappen en de frequentie te verhogen. Concrete cijfers werden er nog niet genoemd, maar Stefaan De Clerck gewaagde in de Franse krant Libération van een halfuursfrequentie.

TreinTramBus, vroeger bekend als Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers, reageert verheugd op het voornemen van de spoorwegen om het aanbod op de verbinding Kortrijk-Rijsel gevoelig te verbeteren, zegt Henk Himpe, voorzitter van de werkgroep West-Vlaanderen: op onze ledendag op 29 november in Kortrijk brachten we dit thema aan de orde. We zijn dan ook verheugd dat Eurometropool deze zaak ter harte heeft genomen en er nu uitzicht is op een goede treinverbinding tussen Kortrijk en Rijsel. Het betreft hier twee belangrijke economische attractiepolen, een goede verbinding moet dan ook zeker succes kennen. Rijsel heeft ook goede TGV-verbindingen naar Londen en veel Franse steden, die in de toekomst vanuit Vlaanderen vlotter bereikbaar worden.

(FN-Meegedeeld-TTB)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag