Nieuws uit de Brugse regio

Zandsculptuur maakt beeld Michael Jackson


Audio Reportage

Zandsculptuur maakt beeld Michael Jackson
Blankenberge, dinsdag 7/7/2009. Vandaag is een academische professor overgevlogen uit Polen naar Blankenberge, waar hij een beeld van Michael Jackson in zand gaat opbouwen, als hommage aan de King of Pop. De bouw van het sculptuur vindt plaats in een speciale tent aan het eind van het parcours van het Zandscultuur.

De tent is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van het festival, ook nu tijdens het maken van het beeld dat wellicht nog tot vrijdag zal duren. De meester-kunstenaar Borecki Wiaczeslaw is gespecialiseerd in het sculpteren van anatomische beelden. Vorig jaar heeft dezelfde artiest Koen & Kris Wauters gesculpteerd op het festival.

Het zand dat gebruikt wordt voor de bouw van het sculptuur is afkomstig uit de zandgroeve van Mont-Saint-Guibert, in Waals-Brabant, is is omwille van speciale korrelstructuur meer geschikt dan zeezand.

History

Als beeld is gekozen voor de cover van de album History. De magistrale handen van Borecki zorgen alvast voor heel wat toeloop. Het beeld van Michael Jackson blijft de hele festivalperiode staan. In de speciale tent speelt zijn muziek, worden er beelden geprojecteerd en branden bezoekers heel wat kaarsen.

Het festival is elke dag te bezichtigen, nog tot en met 31 augustus, elke dag van 10 tot 19u. Er is een gratis parking tot 600 wagens op wandelafstand van het strand en de Pier.

Toegang tot de speciale tent van Michael Jackson is inbegrepen in het bezoek aan Pirateneiland.

(FN-Meegedeeld-Belga)
Meer op www.zandsculptuur.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag