Nieuws uit de Brugse regio

Sea Life Center: laat zeehonden op het stand met rust


Audio Reportage

Sea Life Center: laat zeehonden op het stand met rust
Koksijde, dinsdag 7/7/2009. De gemeente Koksijde en het Sea Life Center in Blankenberge doen een dringende oproep aan alle mensen op het strand van Koksijde, om de zeehonden ter hoogte van Ster der Zee met rust te laten.

"Al een paar jaar groeit een kolonie zeehonden ter hoogte van Ster der Zee geleidelijk aan en we willen er nog eens de nadruk op leggen dat de mensen minimum 100 meter afstand moeten houden van de zeehonden en vooral ook dat ze hun honden aan de leiband houden," zegt Steve Vervaecke, hoofd van de dierenverzorging. "Momenteel worden deze dieren constant gestoord en kunnen ze onmogelijk op de golfbrekers uitrusten. De zeehonden leven er sinds lang in hun natuurlijke omgeving. Het is een plaats aan onze Belgische kust waar ze graag verblijven."

Momenteel worden de dierenverzorgers van het Sea Life Center Blankenberge en de gemeentediensten van Koksijde vaak gecontaceerd door verontruste voorbijgangers, die zien dat deze dieren voortdurend lastig gevallen worden door mensen of loslopende honden. "Geniet van deze mooie dieren, maar hou dus afstand om ze niet af te schrikken," zo luidt de boodschap.

(FN-Meegedeeld- Sea Life Center/Foto: ED)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag