Economie

Zeebrugge en Japanse haven Hakata werken 10 jaar samen


Audio Reportage

Zeebrugge en Japanse haven Hakata werken 10 jaar samen
Zeebrugge, vrijdag 3/7/2009. Naar aanleiding van de 10e verjaardag van het samenwerkingsakkoord tussen Zeebrugge en de Japanse haven Hakata te Fukuoka, vond vanavond een vriendschappelijk ontmoeting plaats tussen de twee havenbesturen en delegaties van de private sector.

In Hotel De Medici bleek uit de uiteenzettingen dat de haven van Hakata-Fukuoka heel wat meer dan aalscholvers gemeen heeft met Zeebrugge. Joachim Coens, de voorzitter-van het havenbestuur van Zeebrugge stelde vast dat beide havens, naast een rijk maritiem verleden, ook in hun huidige expansie heel wat gemeen hebben: een massa auto- en containertransport en een hub-functie voor enkele omringende landen.

Na de formaliteiten werd, naar goede Japanse traditie, een vat sake aangebroken (foto). Kagami Wari, wat betekent "de spiegel openenbreken". Havenvoorzitter Coens en zijn Japanse genodigde sloegen ieder met een houten hamer op de deksel, waarbij de opspattende sake als een teken van geluk wordt beschouwd. Kampai! (gezondheid!)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag