Nieuws uit de Brugse regio

De Brugse bands doen het samen op de Fedekam Taptoe


Audio Reportage

De Brugse bands doen het samen op de Fedekam Taptoe
Brugge, dinsdag 30/6/2009. De Koninklijke Speelschaar SFX Brugge en de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo Brugge zijn dezer dagen druk in de weer voor een gezamenlijk project: onder instructie van de Tamboer-Majoor van de Koninklijke Muziekkapel van de Marine Hans Moreels studeren zij een totaal nieuwe show in, die ze éénmalig zullen presenteren op zaterdag 4 juli 2009 om 21.00 uur op de Internationale Fedekamtaptoe.

Zoals bekend is Fedekam West ontstaan in rond de twee normalerwijs concurrerende Brugse topkorpsen die hebben besloten om, in navolging van een kleiner project van enkele jaren geleden, opnieuw samen op te treden: 145 muzikanten vormen de Brugse massed-band.

Ook vanavond waren de twee Brugse korpsen samen op de Burg hard in de weer, om de choreografie onder de knie te krijgen, en ze willen uiteraard hun allerbeste beentje voor zetten, want ze staan samen geprogrammeerd met niemand minder dan The Band of HM Royal Marines Scotland: de beste marching band ter wereld, die bij wijze van hoge uitzondering op een 'Burger Taptoe' te zien is. Die profs overklassen kan uiteraard niet maar Tamboer-Majoor Hans Moreels van onze marineband ziet de twee Brugse bands elke dag groeien: dat gaat er bal op zijn zaterdagavond. Daar twijfel ik niet aan, zegt Morreels, die er ook op rekent dat men voor eigen publiek altijd nog dat ietsje meer kan... Bij Piet De Langhe, die het evenement organiseert zijn de verwachtingen alvast bijzonder hoog gespannen.

De taptoe wordt trouwens ingezet door de Koninklijke Harmonie Vermaak na Arbeid Koolkerke, waarna ook de 60 men sterke de Drum- & Showband Adest Musica Sassenheim, het 80 man sterke Jubal Drum- & Bugle Corps Dordrecht, Danstheater Aglaja en The Band of HM Royal Marines Scotland en de 145 man sterke Brugse massed-band zullen optreden...

De oudste Vlaamse blaasmuziekfederatie Fedekam West viert zijn 50-jarig jubileum dus in stijl.

De tribuneplekken zijn al lang uitverkocht maar voor kunt U uw geluk voor een andere zitplaats gerust nog eens uitproberen bij Fedekam West, tel 050/31.87.64.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Koolkerke    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag