Nieuws uit de Brugse regio

11 juli komitee eist echte vrije dag


Audio Reportage

11 juli komitee eist echte vrije dag
Brugge, dinsdag 30/6/2009. Het 11 Juli-Komitee van Brugge heeft deze middag actie gevoerd aan de ingang van de bureaus van de Federale Belastingen in de Vincke-Dujardinstraat op Sint-Pieters, om de eis voor een bijkomende vrije dag op 11 juli kracht bij te zetten.

"Zes-en-dertig jaar geleden –in 1973- werd 11 juli officieel erkend als Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, maar tot op vandaag moeten vele Vlamingen –zowel federale ambtenaren, bedienden als arbeiders- op 11 juli werken, alsof het een doodgewone dag is," klaagt Pol Van Den Driessche. "Na 36 jaar is het toch hoog tijd om daar iets aan te doen, vonden we."

Hij verwacht van Minister van Werk Joëlle Milcquet, dat ze zowel voor de Vlaamse, Waalse als Brusselse feestdag een vrije dag invoert voor iedereen. Het 11 Juli-Komitee heeft in elk geval al een kalender klaar, die tien jaar lang –van 2010 tot 2020- zal meegaan, waarin alle schoolvakanties en alle vaste en veranderlijke feestdagen zijn er op aangeduid. Voor de komende jaren hebben ze in elk eval ook al 11 juli als een extra dagje vrij ingekleurd. Allen moet de minisrer dus nog volgen.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Pol Van Den Driessche    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag