Economie

Etap Hotel legt eerste steen aan Brugs station


Audio Reportage

Etap Hotel legt eerste steen aan Brugs station
Brugge, dinsdag 30/6/2009. De low-cost hotelketen Etap Hotel van de Franse Accor Groep heeft aan het station van Brugge zonet de eerste steen gelegd van een nieuw hotel, dat 184 kamers zal tellen. Het 2 sterrenhotel zal vijf kamers voor rolstoelgebruikers hebben, 118 dubbele en 61 triplekamers.

Het hotel wordt gebouwd volgens het uiterst functionele kamerconcept van designer Paul Priestman, en biedt vanaf mei volgend jaar een kamer met douche, apart toilet, LED-verlichting, wifi, flaztscreen TV Ún aansluiting voor de iPod.

Groen

Het goedkope hotelproduct besteedt, volgens Christophe Vanswieten van Accor, ook bijzonder veel aandacht aan het milieu, ondermeer door zeer zuinige led-verlichting, warmterecuperatie en bewegingsdetectoren voor de verlichting.

De bouw van het hotel, dat volle eigendom wordt van de groep Accor, wordt gerealiseerd door bouwpromotor Group GL en het architectenbureau L.P. Van der Kelen. In het complex naast het station komen ook nog appartementen en een winkel van de Mediamarkt keten.

Overname

Overigens zegt Vanswieten dat Accor, als een goed aanbod zich voordoet, ook nog zou investeren in een overname van een hotel in hogere segmenten in de binnenstad van Brugge, gezien bouwen daar niet kan omwille van de hotelstop.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag