Sportnieuws uit de regio

Defensie Club Brugge voldoende gesterkt met twee aanwinsten


Audio Reportage

Defensie Club Brugge voldoende gesterkt met twee aanwinsten
Brugge, maandag 29/6/2009. De defensie van Club Brugge is voldoende gesterkt voor het komende seizoen met twee aanwinsten: de Nederlander Ryan Donk en de Braziliaan Cleber Sonda. Dat was de teneur van de toelichting van zowel coach Adrie Koster als voorzitter Pol Jonckheere, bij de formele voorstelling van de twee spelers aan de pers, in de Telenet Lounge van het Jan Breydelstadion.

Koster heeft klaarblijkelijk hoge verwachtingen van Ryan Donk met wie hij enkele maanden werkte bij RKC maar ook van de nieuwe Braziliaanse aanwinst zag hij vandaag bij de eerste oefenpartij heel leuke dingen: 'dat beloofd', zei Koster.

Cleber Sonda

Wij richtten onze aandacht echter vooral op de 18-jarige en bijzonder bedeesde Braziliaan Cleber Sonda, die voor hij tekende van Brugge "alleen wist dat het een mooie toeristische stad was en van Club dat ze ooit hoog in de Europese lijsten stonden en een titelkandidaat in BelgiŽ zijn. En mijn zaakwaarnemer beval Club aan... Meer was niet nodig. Iedere speler wil in Europa spelen en ik hoop op deze manier vooral ervaring op te doen en de visibiliteit van spelers in Europa is zeer groot," wist hij.

Aanpassing

"De aanpassing brengt wellicht moeilijk, maar ik wordt in een familie opgevangen. Dat komt wel goed." Voetbaltechnisch viel het Cleber tijdens de trainingen de voorbije vier dagen op dat het spel meer leek op wat hij in BraziliŽ gewoon was, dan hij aanvankelijk had gedacht. Maar toch ziet hij duidelijke verschillen: "in Europa gaat het meer over kracht, discipline en techniek. In BraziliŽ haat het om de schoonheid en het plezier in het spel".

Sterktes en zwaktes

Cleber wil alvast een sterkhouder worden in de eerste 11 van Club, hoewel hij toegeeft nog te moeten leren, "zowel als voetballer als mens". Zijn sterkste punten vind hij zelf zijn goeie techniek, fysieke kracht, snelheid en spelinzicht. "In de lucht heb ik nog heel wat te leren," geeft hij grif toe.

Slecht nieuws

Er was echter ook slecht nieuws van de Braziliaan, die misschien vooral de vrouwelijke supportersharten in Brugge sneller zou doen slaan: over een paar weken komt zijn vriendin ook op bezoek in Brugge en zijn ogen glinsterden toen hij het zei...

(FN/LB-Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag