Economie

Nog een GSM mast in Oostkamp kan niet


Audio Reportage

Nog een GSM mast in Oostkamp kan niet
Oostkamp, zaterdag 27/6/2009. De Oostkampse sp.a voorzitter Jean Marie de Meester vindt dat het gemeentebestuur van Oostkamp zich al te gemakkelijk schaart, achter een beslissing van Ruimtelijke Ordening Vlaanderen, om aan telecomreus BASE een bouwvergunning toe te kennen, om nog een GSM mast in Oostkamp te bouwen.

Gezondheid

"De gemeente heeft weldegelijk juridische middelen om de plaatsing alsnog tegen te gaan. Het plaatsen van GSM masten in een woonwijk is gelet op de vele twijfels over de gezondheidsrisico's die verbonden zijn aan een dergelijke zendmast onverantwoord. De Burgemeester kan dus optreden. De Oostkampse bevolking krijgt door het vele fijn stof van de twee autosnelwegen die de gemeente doorskruisen al genoeg vervuiling te slikken. De grenzen van aanvaardbare vervuiling, waaronder ook stralingsvervuiling wordt begrepen, zijn bereikt. Ik steun dan ook volledig de eis van het actiecomité Tweede Mast Ongepast."

Multinational brengt gezondheid in gedrang

"Ik meen dan ook dat het gemeentebestuur moet opkomen voor haar inwoners en niet andermaal de kant moet kiezen voor de grote multinationale maatschappijen, die ten koste van de gezondheid van onze inwoners grof geld willen verdienen en ik hoop dat het gemeentebestuur het nodige zal doen om de beslissing van de administratie Ruimtelijke Ordening Vlaanderen aan te vechten," besluit Jean Marie de Meester.

(FN-Meegedeeld-sp.a)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag