Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe MUG heli in dienst


Audio Reportage

Nieuwe MUG heli in dienst
Brugge, vrijdag 26/6/2009. Het provinciebestuur van West-Vlaanderen heeft zonet de nieuwe MUG-helikopter van onze provincie voorgesteld aan het publiek. Vanaf vandaag zal de heli permanent inzetbaar zijn.

"Jaarlijks worden met de heli een 40-tal levens gered, zo blijkt uit de statistitieken die we sinds 2003 nauwgezet bijhouden," zegt Dr. Nicolas Müller van het AZ Sint Jan.

Ongeval

Op 23 november vorig jaar werd de vorige helikopter bij een noodlanding in Zuienkerke zwaar beschadigd. De voorbije maanden werd met een tijdelijk toestel gewerkt, dat echter niet permanent ter beschikking was, omdat het toestel ook gebruikt werd ondermeer als TV-cameraplatform bij wielerwedstrijden.

Weer tijdelijk

"Ondanks het feit dat het toestel veel moderner is dan de vorige zal er binnen twee jaar toch moeten worden uitgekeken naar een andere grotere heli," zegt gedeputeerde Dirk De Fauw: "de nieuwe heli voldoet niet aan enkele Europese regels die over twee jaar ingaan. Nu waren er echter niet voldoende centen voor een grotere heli met een afzonderlijke cabine voor piloot en co-piloot." Het provinciebestuur hoopt hiervoor ondermeer op centen van de Federale regering.

(FN-Op locatie)
Meer over Politiek    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag