Economie

Hoe lang zal de miserie met de Visartbruggen nog duren?


Audio Reportage

Hoe lang zal de miserie met de Visartbruggen nog duren?
Zeebrugge, donderdag 25/6/2009. Brugs gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD) vraagt zich af hoe lang de miserie met de brug van de Visartsluis, die sedert gisteren terug voor drie weken voor ernstige verkeershinder zorgt  in Zeebrugge, nog zal duren. Hij vraagt dringend maatregelen om de brug degelijk om te bouwen voor het moderne verkeer in plaats van ze jaarlijks één of meerdere keren op te lappen.

"Deze draaibrug werd in 1905 gebouwd om paard en kar over de zeesluis van Zeebrugge te laten rijden. Op vandaag moet diezelfde brug dagelijks honderden zware vrachtwagens torsen, met de nodige gevolgen, een kapot gereden brugdek.
Andermaal is deze brug voor een duur van 3 weken afgesloten voor herstellingswerken," klaagt De Plancke. "Ieder jaar opnieuw en bij voorkeur in de vakantiemaanden dienen er dringende herstellingen uitgevoerd te worden. 
Resultaat, ieder jaar bij de aanvang van het toeristisch seizoen, negatieve berichtgeving over de bereikbaarheid van Zeebrugge."

Degelijk aanpakken

"Je zou denken dat de Vlaamse overheid in de 21ste eeuw eindelijk voor een deugdelijke oplossing zou zorgen maar opnieuw worden de balken vervangen en een laagje asfalt gegoten, net zoals de voorbij jaren. Is het niet hoog tijd dat deze brug aangepakt wordt zoals het hoort, waarom kan deze brug niet voorzien worden van een stalen wegdek met een anti sliplaag, zoals het wegdek van de bruggen over de Vandammesluis? Waarom deze werken net nu net bij de aanvang van het toeristisch seizoen met een tram die om de 7 minuten tussen het haven- en toeristish verkeer aan de andere kant van de Visartsluis moet geraken. Bij veel weggebruikers, shunters, havengebruikers, tram en busbestuurder  die van de ene kant van Zeebrugge naar de ander kant moeten zal er weer heel wat frustratie zijn," denkt De Plancke.

Dringend

"Ik zal dan ook bij het stadsbestuur van Brugge en het Zeebrugse havenbestuur aandringen om bij de Vlaamse gemeenschap te pleiten voor een deugdelijke en adekwate aanpak van deze bruggenmiserie , zodat Zeebrugge verlost zou worden van deze jaarlijks weerkerende gijzeling. De economische meerkost voor de bedrijven en in het bijzonder de Zeebrugse havenbedrijven is een feit die men in deze economische onzekere tijden ook niet zo maar naast zich neer kan leggen," zegt het gemeenteraadslid.
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Politiek    Open VLD    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag