Nieuws uit de Brugse regio

Seniorenlokaal Astridpark wordt jongerenradiostation


Audio Reportage

Seniorenlokaal Astridpark wordt jongerenradiostation
Brugge, maandag 22/6/2009. In 1961 werd een gebouwtje aan de noordkant van het Astridpark door het stadsbestuur aan de bejaarden van Brugge geschonken, zo zegt de eerste steen die in het gebouwtje werd gemetseld nog altijd. Later werd er een nierdialysecentrum opgericht voor het AZ Sint-Jan en in 2007 werd het de thuisbasis voor "boterhammen in het park". Het gebouw wordt nu dus een 4e keer geschonken om er een webradiostation voor Brugse jongeren in te vestigen.

Onder de naam Villa Bota - Villa verwijst naar het gebouwtje, Bota naar De Botanieken Hof - moet vanaf ongeveer half september een nieuwe Brugse jongerenradio gaan uitzenden via het Internet. De inrichting van het gebouw, de bouw van de radiostudio en de werkingskostenzullen volledig gedragen worden door verschillende projectsubsidies, ondermeer van de dienst Stedenbeleid van de stad. Hoeveel de stad precies begroot voor het project is niet bekend gemaakt.

Hoewel de programmering van het radiostation door de Brugse jongeren zelf zal worden gemaakt, wil het station duidelijk de richting uit van het Gentse universiteitsradiostation Urgent. Het is ook het aan Urgent verbonden REC radiocentrum dat in Bruggen mensen komt opleiden.

Festivalradio

Voor de studio af is, hoopt Wannes Fremaut jongeren alvast warm te kunnen maken, om deze zomer als vrijwillige reporters het radiovak te leren tijdens de zomerfestivals...

(FN-Op Locatie)
Meer op www.villabota.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag