Nieuws uit de Brugse regio

Vogelverschrikkers moeten Zuienkerke sieren

Vogelverschrikkers moeten Zuienkerke sieren
Zuienkerke, dinsdag 9/6/2009. Na Oudenburg start nu ook Zuienkerke met een vogelverschrikkerwedstrijd. De Landelijke Gilde en de Cultuurraad van Zuienkerke slaan deze zomer de handen in elkaar om langs het parcours van de kunstroute in Zuienkerke zoveel mogelijk originele vogelverschrikkers op te stellen. Om het spannend te houden werd dit in een wedstrijdformule gegoten met een top-5 en een publieksprijs. Iedereen kan en mag meedoen en maakt kans op mooie prijzen. 

Er staat inmiddels al een blikvanger aan het rondpunt de Strooienhaan.

Wedstrijd

De oproep luidt: maak met je klas, vereniging, buur (M/V), schoondochter of postbode of gewoon op je eentje zo'n goede ouderwetse -of juist heel moderne- vogelverschrikker. Geef hem of haar een originele naam en lever uw creatie op zaterdag 27 juni of 4 juli (tussen 9u en 12u) af in de loods achter het gemeentehuis. Zorg er wel voor dat uw vogelverschrikker groter dan is 1,5 m en -zoals het hoort- bestand is tegen weer en wind. Elke deelnemer krijgt een leuke attentie.

De vogelverschrikkers worden van 15 juli tot 15 augustus langs Zuienkerkse velden opgesteld. Een professionele jury maakt een rangschikking. De 5 meest bekoorlijke inzendingen worden beloond met een mooie prijs. Daarnaast wordt er ook een publieksprijs toegekend. Iedereen kan punten toekennen via een speciaal formulier dat in de lokale horeca en middenstand en op het gemeentehuis te verkrijgen is. Ook uit die ingediende formulieren worden 3 gelukkigen geloot die een mooie herinnering aan de wedstrijd zullen ontvangen.

Meer weten? Het volledige reglement kunt u opvragen op het gemeentehuis van Zuienkerke bij: Annie Allemeesch, 050 42 70 48 of annie.allemeesch@publilink.be

Organisatie: Cultuurraad Zuienkerke i.s.m. Landelijke Gilde Zuienkerke

(FN-Meegedeeld-CZ)
Meer over Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag