Sportnieuws uit de regio

Brugge krijgt nieuw Olympisch Zwembad


Audio Reportage

Brugge krijgt nieuw Olympisch Zwembad
Brugge, vrijdag 5/6/2009. Het Brugse schepencollege en de Bestendige Deputatie van de provincie West-Vlaanderen hebben deze morgen en gisterennamiddag beslist een nieuw Olympisch Zwembad te bouwen, vlak naast het huidige Olympiabad in Sint-Andries Brugge. De stad, de provincie en Vlaanderen zullen elk een derde van het benodigde investeringsbedrag van 30 miljoen euro betalen, in de jaren volgend op de opening, in 30 jaarlijkse schijven van 373.000 euro. De privé partner wordt geacht het bad te financieren, zegt burgemeester Patrick Moenaert (CD&V).

Dringende nood

Het huidige Olympiabad wordt geteisterd door slijtage, betonrot en algemene veroudering en moet tegen eind 2012 vervangen worden door het nieuwe complex. Het oude bad blijft open tot het nieuwe af is, om scholen niet in de kou te laten staan: 26 scholen doen aan het verplichte schoolzwemmen in Olympia. Deze kunnen in de andere twee zwembaden niet terecht. Momebtreel moeten 19 Brugse scholen trouwens naar buiten de stad om te zwemmen, zegt sportschepen An,ick Lambrecht (sp.a).

De beslissingen van de voorbije twee dagen betekenen, dat een PPS-procedure voor de bouw en exploitatie van het nieuwe zwembadcomplex kan worden opgestart. Via die procedure wordt een private organisatie aangeduid, die zal instaan voor het bouwen en daarna gedurende dertig jaar exploiteren van het zwembadcomplex.

Grootste in België

Het bad wordt het grootste in ons land, met minstens een olympisch 50X25 meterbad voolgens de laatste normen van het IOC, een polyvalent in- en uitzwembad van 20X 10 meter voor doelgroepzwemmen. De private kandidaat krijgt de vrijheid om andere ontspannings- en verzorgingsactiviteiten zoals wellness, fitness, bowling... mee in het project te betrekken .

Zwemmen is traditioneel één van de populairste en meest democratische sporten, zowel bij jongeren als bij de rest van de bevolking.

(FN-Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag