Nieuws uit de Brugse regio

Merel beleefde een werelddag met dolfijnen


Audio Reportage

Merel beleefde een werelddag met dolfijnen
Brugge, zondag 31/5/2009. Make-A-Wish Vlaanderen bezorgde vandaag Merel een werelddag. Het 8-jarige meisje uit Bissegem bij Kortrijk mocht vandaag zelf in de Chocolate Line in Brugge haar droom met chocola helpen maken en ze kreeg er achteraf een dolfijn in chocolade mee. Een voorschot voor het topmoment in het dolfinarium van Boudewijn Seapark, waar ze even de echte dolfijnen kon aanraken. Het contact met dolfijn Roxanne was een unieke ervaring, voor een meisje dat zo haar wens zag uitkomen.

Blijven geloven in leuke dingen

Volgens Ann Desmet van Make-A-Wish is hun actie 'ergens een protest tegen het feit dat kinderen levensbedreigend ziek kunnen worden en dan zoveel therapieŽn moeten ondergaan. Wij willen hen tonen dat ook hun mooiste dromen geen bedrog zijn en dat ze kunnen uitkomen. Kinderen moeten blijven geloven dat er best nog leuke dingen kunnen komen in hun leven."

Super

Voor Sabrina Van de Walle, de trainer van het Boudewijn Seapark, die Mereltje begeleidde, "is het altijd super zoiets te kunnen doen. Je zorgt dat een kleine even gelukkig is en vergeet wat er allemaal rond haar gebeurt. Iedereen wil wel eens in dat water springen, maar eigenlijk is het veel mooier vanaf de kant, maar dat snappen de mensen eigenlijk niet. Het is echt imposant, zo een dolfijn van vlakbij. Voor een kind is dat: tanden en een grote mond, maar ze leefde wel op..."

(FN-Op Locatie)
Meer op www.makeawish.be
Meer over Politiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag