Nieuws uit de Brugse regio

Pierre Chevalier moest zwijgen over Schipdonkkanaal (upd)


Audio Reportage

Pierre Chevalier moest zwijgen over Schipdonkkanaal (upd)
Brugge, dinsdag 26/5/2009. Senator en Brugs gemeenteraadslid Pierre Chevalier van Open VLD zei in de Brugse gemeenteraad verrast te zijn geweest door het vorige week door zijn partij voorgestelde partijstandpunt over het opgeven van de optie om het Schipdonkkanaal te verbreden om de haven van Zeebrugge beter te ontsluiten over water. Daarmee werd voor het eerst publiek, hoezeer het dossier de partij verdeelt over de provinciale grenzen. De beslissing om de ontsluitingsmogelijkheid te laten varen kwam er immers onder ernstige Oostvlaamse druk, omwille van de mogelijke electoraal nadelige gevolgen van het Open VLD standpunt daar, bij de komende verkiezingen. 'Ik heb de woorden van Hilde Crevits geapprecieerd,' zei Chevalier. (n.v.d.r: CD&V minister Crevits noemde het Open-VLD standpunt kortzichtig en 'dom, dom, dom')

De mond gesnoerd

De uitlatingen van Chevalier werden overigens allerminst geapprecieerd door het lokale Open VLD partijbestuur, dat al even verrast bleek te zijn geweest, door de interventie van Chevalier. De senator moest achteraf onder druk van de partijtop interviews met de Stadsomroep, de lokale VRT verslaggever en Belga over zijn standpunt weigeren. Hij was het zwijgen opgelegd en moest klaarblijkelijk eerst met het partijbestuur overleggen, alvorens verdere uitlatingen te doen over het thema.

Pas geruime tijd na het aflopen van de raadszitting kwam Chevalier samen met de fractievoorzitter Jean-Marie De Plancke toch kort een verklaring afleggen waarin het verschil van mening duidelijk bleef... Er zijn duidelijk binnen Open VLD belangrijke wonden geslagen in het dossier.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Open VLD    Zeebrugge    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag