Nieuws uit de Brugse regio

Uniek meldpunt maakt werking stadsdiensten doorzichtiger


Audio Reportage

Uniek meldpunt maakt werking stadsdiensten doorzichtiger
Brugge, dinsdag 26/5/2009. Een uniek centraal meldpunt, maakt vanaf vandaag de werking van Brugse stadsdiensten doorzichtiger.

Is het nu voor een verzakking in het wegdek, een voetpad of fietspad, voor een probleem met straatnaambord, verkeersbord of bewegwijzering of voor een verstopte rioolkolk of sluikstort. Je moet bij het stadsbestuur zijn om dergelijke problemen op te lossen. Om meldingen en vragen aan de stad te sturen heeft het Brugse stadsbestuur nu een centraal meldpunt opgezet. Daar kun je terecht met bijvoorbeeld een melding van een onveilige verkeerssituatie, slecht werkende openbare verlichting of aangebrachte graffiti en duizend andere dingen. Via het internet kan de burger ook opvolgen wat er met de melding gebeurt...

Stad geeft zichzelf aan bij te trage oplossing

Volgens Patrick Gheysen van de Brugse Communicatiedienst, die het meldpunt beheert, is het meldpunt vooral een besturingssysteem, dat de burger moet garanderen dat hij binnen een redelijke termijn ook antwoord krijgt van de stad, iets wat vroeger wel eens fout liep. Het systeem zal vanaf de dertigste dag de diensten echt op de hielen gaan zitten, en bij echt lange vertraging, vanaf 60 dagen, zal de communicatiedienst zelf de Ombudsman inschakelen, die in Brugge een slecht werkende administratie op een onafhankelijke manier aanpakt. Alle informatie in het systeem kan door de Ombudsman ook steeds worden opgevraagd: op die manier heeft Brugge een uniek systeem in Vlaanderen, waar de administratie zichzelf aangeeft als ze in de fout gaat, en waar alle dossiers ten allen tijde door de Ombudsman kunnen worden bekeken.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op meldpunt.brugge.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag