Nieuws uit de Brugse regio

Politie laat zich voor Vlaamse politieke kar spannen


Audio Reportage

Politie laat zich voor Vlaamse politieke kar spannen
Brugge, zondag 24/5/2009. Volgens Ruben Cottenjé, de nationale voorzitter van de Belgische Alliantie, laat de Brugse politie zich, met zijn acties tegen de Brugse kunstenaar Willy Retsin, die een werfstelling in de Twijnstraat in Brugge opsmukte met de Belgische driekleur, voor de politieke kar spannen van de Vlaamse politiek van Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). Volgens Cottenjé maakt de extra controle van de werfstelling door de politie deel uit van een politiek steekspel, waarbij alle mogelijke media-aandacht voor de Belgische zaak moet worden onderdrukt.

Zoals Christo of Fabre

"Zoals Christo gebouwen inpakt of Jan Fabre pilaren met ham bekleedt, slagen Willy en Gilbert Retsin er via hun kunstwerk in om de toeschouwer aan het denken te zetten," zegt Cottenjé. "Vlamingen en Franstaligen blijken steeds meer als inzet te fungeren van een politiek steekspel en dat maakt dit kunstwerk op een speelse manier duidelijk en dat komt in de media aan bod. En dat laatste zorgt ervoor, dat er in het Brugse schepencollege onrust ontstaat, met de gevolgen die we kennen."

Willy Retsin heeft van de politie toestemming verkregen om tot in september een tijdelijke werfstelling te plaatsen voor de herstelling van zijn woning in de Twijnstraat, die in 1756 werd gebouwd door de toenmalige Burgemeester van Brugge.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag