Economie

N-VA wil meer Ún betere treinverbindingen voor Brugge


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 22/5/2009. Vanavond voerde de N-VA actie aan het Concertgebouw op 't Zand in Brugge. De partij wil dat de NMBS meer laatavondtreinen inlegt vanuit Brugge richting Kortrijk, Ieper en De Panne. Nu kunnen West-Vlaamse cultuurliefhebbers na een avondje uit in het Concertgebouw vrijwel nooit meer met de trein naar huis. Er moeten ook regelmatige snelle verbindingingen komen met de HST in Rijsel en vlottere verbindingen met Brussel en Antwerpen, met meer capaciteit.

'Zo verkiezen de mensen natuurlijk nooit het openbaar vervoer boven de wagen', zegt Geert Bourgeois, N-VA-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. 'De kwaliteit van de NMBS-dienstverlening schiet hier duidelijk tekort. De N-VA wil dat de spoorwegmaatschappij dringend werk maakt van een vlotte laatavondverbinding tussen de West-Vlaamse steden en gemeenten. De bereikbaarheid van culturele evenementen met het openbaar vervoer is essentieel. Vertrek uit de grotere steden Oostende, Brugge, Roeselare en Kortrijk moet ook na 23u mogelijk zijn. Je kan met de trein niet naar een avondvoorstelling in het Concertgebouw. De laatste trein vanuit Brugge richting Kortrijk, met haltes in Torhout, Roeselare en Izegem vertrekt al om 22u34, maar de meeste voorstellingen in het Concertgebouw eindigen pas om 22u30 of nog later. Tel daar nog de korte wandeling naar het station bij en je haalt de laatste avondtrein naar huis zeker niet meer. Laat staan dat je achteraf nog wat kan napraten bij een lekker glaasje', legt Geert Bourgeois uit.

Wij roepen de toekomstige West-Vlaamse parlementsleden op om na de verkiezingen de koppen bijeen te steken en van het West-Vlaamse spoordossier een prioriteit te maken. Op is de nood aan laatavondtreinen, maar ook de realisatie van een snelle en regelmatige verbinding met de hogesnelheidstrein in Rijsel en vlottere verbindingen met Zaventem, Brussel en Antwerpen, met meer capaciteit moet...

(FN-Meegedeeld-N-VA)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Concert    Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag