Nieuws uit de Brugse regio

Mark Van de Voorde schrijft over geloof en politiek


Audio Reportage

Mark Van de Voorde schrijft over geloof en politiek
Brugge, woensdag 20/5/2009. In ons land zijn Kerk en staat gescheiden, maar dat betekent allerminst dat geloof en politiek niet met elkaar te maken hebben. Een politicus laat zijn religie niet op de achterbank van de auto liggen, wanneer hij het parlement binnenstapt. Over dit verband tussen geloof en politiek heeft de Brugse auteur Mark Van de Voorde een fraai en bijzonder interessant boek geschreven.

Christelijke politiek bestaat niet

De stelling dat christelijke politiek niet bestaat zal menig CD&V politicus ongetwijfeld verwonderen, zeker als de uitspraak komt van de gewezen hoofdredacteur van Kerk + Leven, die als raadgever van ondermeer de Belgische premier en vice-premier dagelijks in het politieke centrum van ons land actief is. Het christelijke mensbeeld, met barmhartigheid en naastenliefde heeft volgens Mark Van de Voorde een belangrijke invloed op het politieke doen en laten. Wij gingen met hem kort het debat aan, over de verhouding tussen geloof en politiek en de maatschappelijke relevantie van het christendom en de waarde van de "C" in vele partijnamen in Europa.

Geloof en politiek, een vis op een fiets? Werd uitgegeven door het Davidsfonds, beslaat 96 blz en is tegen 15.95 euro verkrijgbaar in de boekhandel. Een aanrader, ook en vooral voor wie niet gelooft, ook niet in de politiek.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Literatuur    Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag