Nieuws uit de Brugse regio

Brugse kandidaat krijgt tegenwind van onkundige administratie


Audio Reportage


Brugge, woensdag 20/5/2009. Michael Velasco, de Assebroekse kandidaat voor de Sociaal-Liberale Partij (SLP) loopt er dezer dagen niet echt gelukkig bij. Hij deed de voorbije dagen immers hard zijn best, om zoveel mogelijk mensen te overtuigen op hem te stemmen, maar dit wordt wellicht heel wat moeilijker, want zijn naam blijkt volkomen verkeerd ingevuld op de officiële kandidatenlijst.

Michael, ooit speler van Olva Assebroek, is leraar aan de secundaire school van Spermalie waar hij les geeft aan autisten en hij begrijpt niet hoe een dergelijke fout kan: "we hebben de naam goed doorgegeven, op papier en online en dan toch nog een fout..."

Twee schrijffouten in één naam

"Ik ben het zelf per toeval te weten gekomen, dat mensen lang zullen moeten zoeken om mij te vinden op het stembiljet van 7 juni 2009. Blijkbaar werd mijn naam verkeerdelijk ingevuld, en ben ik voortaan VALESCO Michael. Normaal gezien zou ik het best wel grappig vinden, maar nu vind ik het toch betreurenswaardig. Zelfs al kost het mij maar één stem - omdat die persoon mijn naam niet kon vinden – is het één stem die mij en SLP toekwam," zegt Michael triest.

Velasco mag dan een niet-alledaagse Vlaamse naam zijn, en op de SLP staan om de culturele diversiteit door te trekken tot in de kandidatenlijst, maar je zou toch mogen verwachten dat het stembiljet dat op verkiezingszondag wordt uitgedeeld, op zijn minst correct is.

Geen drukte om niets

"Of moet ik mij nu niet druk maken, over een fout die misschien geen nadelen zou hebben voor mij? Als dat het geval is, laat me jullie dan even voorstellen aan de andere kandidaten: Jean-Marie De Mecker, Filip De Sinter en Wart De Bever. Zouden zij ermee kunnen lachen?" vraagt de Assebroekse kandidaat af.

(FN-Meegedeeld-SLP)
Meer over Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag