Nieuws uit de Brugse regio

Is bocht van Schipdonkkanaal bom onder Brugse coalitie?


Audio Reportage

Is bocht van Schipdonkkanaal bom onder Brugse coalitie?
Brugge, vrijdag 15/5/2009. Het zou best kunnen dat de gisteren door open VLD gemaakte politieke bocht over de verbreding van het Schipdonkkanaal de bom zal worden onder Brugse coalitie, waarvan waarnemers al enige tijd het tikken vermoeden. Hoewel Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) zich in een reactie nog zeer diplomatisch opstelde, blijkt de teleurstelling in zijn coalitiepartner bijzonder groot.

Verkiezingsstunt?

"Ik stel alleen vast dat... de verkiezingen naderen, en ik vind wat gebeurd is bijzonder jammer. Zo`n moeilijk, delicaat dossier moet langs alle kanten bekeken en bestudeerd worden. Er zijn dure studies besteld door de minister, in samenspraak met haar coalitiepartners, waaronder Open VLD, en men wacht niet eens de resultaten van die studies af. Dat is niet ernstig," vindt Moenaert. "Aan het eind van het jaar, wanneer die resultaten er zijn, dan pas kan men beslissen. Is het project niet haalbaar, dan spreken we er niet meer over, maar als het wel haalbaar is, dan moet men het project zijn volle kans en geven. Dit is echter geen volwassen politiek. Op die manier geraakt een land onbestuurbaar."

Tegenspraak

"Wij hebben tot vijf keer toe in het schepencollege goed doordachte standpunten hierover ingenomen, die bekrachtigd zijn in de gemeenteraad. En dan zegt men juist het omgekeerde, dat is toch iets wat niet kan? Er moet toch loyaliteit bestaan ten opzichte van zelf genomen beslissingen."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Open VLD    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag