Economie

Daoust gaat verkopers en horecapersoneel opleiden


Knokke-Heist, woensdag 13/5/2009. De lente is in het land en dat verloopt niet onopgemerkt : de modecollecties ogen fris, geraffineerd, trendy en stijlvol en de terrasjes lopen aardig vol wanneer de eerste zonnestralen ons bereiken. Maar stemt het enthousiasme van het verkoop- en horecapersoneel hier ook mee overeen?

Nood

Gemotiveerde horeca- en verkoopmedewerkers dragen klantentevredenheid hoog in het vaandel. Ze moeten kunnen inspelen op noden van de klant en gericht advies verlenen. Om klanten correct op hun wenken te kunnen bedienen, verwachten winkeliers, handelaars en horeca‑uitbaters dat hun medewerkers niet alleen over de nodige vakkennis en vaardigheden beschikken, maar ook een correcte en klantvriendelijke dienstverlening kunnen aanbieden.

Vandaar dat Daoust nv in Knokke -Heist nu de Daoust Job Academy heeft opgericht, waar het doelgerichte en praktische opleidingen aanbiedt met de nadruk op vakbekwaamheid en attitude.

Tijdens de opleidingsessies, waarbij de inhoud volledig is afgestemd op de noden van de onderneming, worden de nodige verkoop- of serveertechnieken aangeleerd of opgefrist via interactieve rollenspelen en praktische oefeningen. Hierbij ligt de nadruk vooral op een vriendelijk en tweetalig onthaal, het belang van de eerste indruk, klantenbinding, de analyse van klantenbehoeften, De opleiding vindt overigens niet alleen plaats in het nieuwe Daoust Job Academy Center in de Lippenslaan, maar ook en vooral op de werkvloer zelf.

Daoust Job Center
Lippenslaan 88
8400 Knokke-Heist
Tel: 050/62.71.17

(FN-Meegedeeld-Daoust)
Meer op www.daoust.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag