Nieuws uit de Brugse regio

Kim Gillemon (KTA) ontwerpt affiche Feest in `t Park


Audio Reportage

Kim Gillemon (KTA) ontwerpt affiche Feest in `t Park
Brugge, donderdag 7/5/2009. De affiche voor Feest in 't Park 2009 is uit. Om een sprekende affiche te vinden, schreven de Noord-Zuidraad en Noord-Zuiddienst van Brugge een wedstrijd uit voor jong talent. Het resultaat werd vandaag voorgesteld. Drie Brugse scholen met een opleiding "digitale grafische vormgeving" werden aangeschreven om een zuiderse en vooral feestelijke affiche voor Feest in 't Park te Ontwerpen.

Kim Gillemon wint

Uit een dertigtal inzendingen van de Stedelijke Academie en het KTA Brugge werd al gauw de inzending van Kim Gillemon uitgekozen als de uiteindelijke winnares, zegt de kersverse voorzitters van de Noord zuidraad, Ingmar Ricquier. Kim is een laatstejaars leerlinge publiciteitsgrafiek aan het KTA Brugge, die samen met haar leerkracht Frigg Roes ook de definitieve affiche en flyer van het Feest uitwerkte. Voor Pedagogisch Directeur Geert Verbruggen van het KTA een bekroning van een project dat het onderwijs en de werkelijkheid bij elkaar bracht.

Voor de winnares is de belangrijkste prijs uiteraard, dat haar ontwerp de komende weken in het Brugse straatbeeld te bewonderen zal zijn, tot jaloezie van haar klasgenoten. Van de organisatoren ontving ze bovendien een waardebon van 100 euro om de besteden in Oxfam Wereldwinkel.

Feest in 't Park viert dit jaar haar 20-jarig bestaan en luidt op zaterdag 27 Juni opnieuw de zomer in. De zwaantjes in het Minnewater zullen ook dan hun park even moeten omruilen voor een Zuiderse setting, met wereldmuziek, mondiale workshops, kinderanimatie en een Zuiderse markt.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag