Nieuws uit de Brugse regio

Karel De Stoute hype: 136% meer bezoekers in Onze Lieve Vrouwe-kerk


Audio Reportage

Karel De Stoute hype: 136% meer bezoekers in Onze Lieve Vrouwe-kerk
Brugge, vrijdag 8/5/2009. De tentoonstelling "Karel de Stoute. Pracht en praal in BourgondiŽ", die momenteel loopt in Brugge, is een enorm kassucces. In de loopt van begin volgende week verwacht het Groeningemuseum al de 50.000ste bezoeker, een onverwacht hoog aantal, zeker voor een tentoonstelling die slechts een zestal weken loopt.

136 procent meer bezoekers

De publiekstrekker slaagt er in de tweede locatie, de Onthaalkerk Onze-Lieve-Vrouw, zelfs in 136% meer bezoekers dan een vergelijkbare periode in de vorige jaren te lokken: "duizelingwekkende cijfers", zegt Adjunct Directeur Hubert Dewitte van de Brugse musea. "Uiteraard zit de internationale mediabelangstelling daar voor een stuk achter en het Koninklijke bezoek dat we nu al twee keer mochten ontvangen, maar we hebben ongetwijfeld ook een gevoelige snaar bij het publiek getroffen: de rijke combinatie van schilderijen, tapijten wapentuig, kledingstukken, enzomeer maakt dat de tentoonstelling iedereen behaagt. Door de mond aan mond reclame, is er een soort hype aan het ontstaan: je moet deze tentoonstelling gezioen hebben."

Toen wij aan de kerk kwamen, stond een Spaanse groep buiten aan de kerk te wachten tot ze er in mochten: het is geen alledaags gezicht in Brugge: wachten om de kerk in te mogen omdat het er te druk is.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag