Cultuur en evenementen

Concertgebouw wil meer jongeren aantrekken


Audio Reportage


Brugge, donderdag 7/5/2009. Het Concertgebouw wil, meer nog dan voorheen, jongeren aantrekken als publiek maar ook onder de uitvoerders. Dat bleek deze middag bij de voorstelling van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw. Volgens algemeen directeur Katrien Van Eeckhoutte, hoopt men heel veel van de verdere uitbreiding van de jongerenwerking die vorig jaar reeds van start ging onder de noemer "Discovery".

Kortingen

Via een individuele communicatieve benadering biedt het Concertgebouw aan -26 jarigen 50% korting aan op alle concerten en voorstellingen. Met meer dan 1000 verkochte Discoverypassen vorig jaar, blijken kinderen en jongeren weldegelijk door het Concertgebouwprogramma aangesproken, maar er zit meer in.

Communicatie

De Concertgebouwwebsite voorziet vanaf 1 juli 09 trouwens een hip en uitgebreid Discoveryluik waarin jongeren getipt zullen worden over toepasselijke voorstellingen, specifieke activiteiten, weggeefacties en waarop ze reacties op voorstellingen kunnen posten. "We zijn ervan overtuigd dat de Discoverypas naast deze jongerendoelgroep, zeker ook voor gezinnen met kinderen welgekomen is," zegt Katrien Van Eeckhoutte.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag