Cultuur en evenementen

Concertgebouw roept op tot actie


Audio Reportage

Concertgebouw roept op tot actie
Brugge, donderdag 7/5/2009. Het Concertgebouw roept voor het komende seizoen op tot actie: "action" is de titel van een artistieke zoektocht naar verandering en vernieuwing in de muziek- en dansgeschiedenis.

Muziek, muziektheater en Dans

Volgens artistiek directeur Jeroen Vanacker getuigt het programma, dat ook in het seizoen 09-10 bol staat van muziek, muziektheater en dans, van de groei van het gebouw en wat er in leeft. Elke discipline heeft een Vlaams gezelschap als boegbeeld: Anima Eterna Brugge blijft het orkest in residentie, iets wat door het zich vestigen in de Ezelpoort uiteraard wordt versterkt. Muziektheater Transparant en Rosas worden ten volle ondersteund als preferentiële partners.

Er komt een hele reeks bekende musici en gezelschappen naar Brugge: het Budapest Festival Orchestra, het Hagen Kwartet, Renaud Capuçon, de Trisha Brown Dance Company, , Jordi Savall, het Mariinsky Koor, Frank Braley, Viktoria Mullova, en vele anderen.

Focus

Het nieuwe seizoen richt zijn focus weer op twee componisten en een instrument: Johannes Brahms en de Amerikaanse componist-dirigent Leonard Bernstein én de viool, van de barok tot het nieuwe vioolconcerto van Peter Maxwell Davies.

Ook dit jaar komt Music In Mind, samen met Cactus, weer met pop- en rockmuziek in het rode gebouw en in December Dance 09 is Anne Teresa De Keersmaeker als curator met haar Rosas de hoofrolspeelster. Ook op Ars Musica wordt een vervolg gebreid met nieuwe muziek en nieuwe media.

Meer in context

Het Concertgebouw hoopt met een aantal lecture-performances, waarin musici en dansers een inkijk geven in hun artistieke praktijk, nog meer diepte te kunnen overmaken aan de bezoeker van een aantal evenementen.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer op www.concertgebouw.be
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag