Nieuws uit de Brugse regio

Kinderboerderij: een dier in huis halen is geen spel


Audio Reportage

Kinderboerderij: een dier in huis halen is geen spel
Brugge, woensdag 6/5/2009. De Brugse Kinderboerderij vindt dat de aankoop van huisdieren te vaak een impulsbeslissing is en gaat daartegen, samen met het Blauwe Kruis, de Koninklijke Kleinveeclub Angora en Vabi Roeselare actie voeren.

Zorgplantje als test

"Een dier in huis halen is geen spel," zegt Marinka D`hauw van de Kinderboerderij De Zeven Torentjes, die aan ouders voorstelt om aan kinderen die een dier vragen eerst een zorgplantje te geven, alvorens een dier aan te schaffen. "Als kinderen een plantje twee maanden in leven kunnen houden, dan zijn ze misschien verantwoordelijk geoeg om een dier in huis te halen."

Overvolle asielen

"Het probleem ligt eigenlijk bij de ouders," zegt Johan Schoutteet van het Blauwe Kruis. "Het zijn vaak kinderen die hun ouders overhalen om een dier in huis te nemen, maar zij zij het vaak ook snel beu en daarom gaan ze het buitenzetten, ook al weten ze dat het dan dood gaat, of brengen ze het bij ons binnen, Wij lopen elke zomer vol met honden en katten, van mensen die bij hun reisplannen in Spanje het huisdier over het hoofd hebben gezien."

Denk na vooraleer je een dier in huis haalt

"Daarom vindt ik het idee van het zorgplantje prachtig. Kinderen moeten weten waarop ze moeten letten bij de verzorging en voeding van dieren en ouders moeten beseffen dat een dier in huis halen, een verbintenis tot het einde van het leven van het dier betekent, en dat is niet niets," besluit Johan Schoutteet van het Blauwe Kruis.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag