Nieuws uit de Brugse regio

Koningin Paola en Prinses Claire bezochten Karel de Stoute


Audio Reportage

Koningin Paola en Prinses Claire bezochten Karel de Stoute
Brugge, donderdag 30/4/2009. Deze middag hebben Koningin Paola en Prinses Claire een bezoek gebracht aan de tentoonstelling "Karel de Stoute. Pracht en praal in BourgondiŽ" in het Brugse Groeningemuseum. Het was het tweede bezoek in een paar weken tijd door leden van de Koninklijke familie, aan de onwaarschijnlijk druk bezochte expositie. Het Koninklijke bezoek werd deskundig begeleid conservator door Till Borchert. Volgens de adjunct directeur van de Brugse musea ,Hubert Dewitte, is een koninklijk bezoek als dat van vandaag van onschatbare waarde voor de musea.

Koninklijke Bescherming en belangstelling

De tentoonstelling staat, zoals bekend, onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola van BelgiŽ, Zijne Excellentie de President van Oostenrijk Heinz Fischer, Pascal Couchepin, Hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken en lid van de Bondsraad van Zwitserland, en Karl Habsburg-Lothringen, soeverein van de Orde van het Gulden Vlies.

Ook veel publieke belangstelling

De tentoonstelling kent overigens niet enkel Koninklijke belangstelling: al ruuim 30.000 mensen bezochten het museum, sinds de opening van de tentoonstelling, en zelfs tijdens het Koninklijk bezoek waren er vele honderden belangstellenden in het museum, dat gewoon open bleef.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag