Nieuws uit de Brugse regio

Meeste gegronde klachten ooit bij Brugse Ombudsman


Audio Reportage

Meeste gegronde klachten ooit bij Brugse Ombudsman
Brugge, dinsdag 28/4/2009. De Brugse Ombudsman heeft zijn elfde jaarverslag opgemaakt en daaruit blijkt dat er steeds meer gegronde klachten zijn over de werking van de Brugse stadsdiensten. Van 250 opgemaakte dossiers bleken uiteindelijk 52 gegrond te zijn, het hoogste aantal in 11 jaar bestaan van de Ombudsdienst.

Ombudsman Marc Carlier keek dus zorgelijk bij de voorstelling van zijn jaarverslag 2008: Bruggelingen hebben immers nogal eens de indruk dat hun bouwvergunningsdossier bijvoorbeeld blijft liggen en uit het onderzoek, blijkt dat die indruk ook te vaak klopt.

Vooral de Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening, de bouwvergunningen zeg maar, de politie en de dienst Burgerzaken doen het slecht. De Ombudsman stelt verder ook vast dat in klachten waarin meerdere diensten betrokken zijn, vrijwel steevast de Politie een rol speelt. "De politieambtenaar handelt vaak kordaat, de burger begrijpt dat nogal eens als onvriendelijk".

Het jaarverslag van de ombudsman staat op de website van de ombudsdienst (zi link hieronder) en is verkrijgbaar in de dienst Ombudsman, Braambergstraat 15. U kunt er op weekdagen terecht van 9 tot 12 en van 13,30 tot 18,00 uur. Telefonisch vindt U de Ombudsman en zijn team op 050 44 80 90.

(FN- Op Locatie)
Meer op www.brugge.be/ombudsman
Contacteren via mail ombudsman@brugge.be
Meer over Ruimtelijke Ordening    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag